Vuggestuen

Vuggestuen er opdelt i tre stuer. På Dansestuen og Tårnværelset er børnene op til ca. 2 år. I Krudttønden er børnene op til ca. 3 år.

Start i vuggestuen

Inden dit barn starter i Sommerlyst, prioriterer vi, at barnets kommende kontaktpædagog kommer på et hjemmebesøg i barnets hjem. Der ud over er det muligt

Til hjemmebesøget har barnet, forældrene og kontaktpædagogen lejlighed til at møde hinanden i barnets trygge omgivelser. Forældrene kan fortælle om barnets liv indtil nu, vaner omkring f.eks. at spise, sove m.m. og om barnets eventuelle udfordringer, som er nyttige at vide i fht. barnets videre udvikling. I Helsingør kommune modtager forældre en kort beskrivelse af barnet fra sundhedsplejerskens sidste besøg i hjemmet. Denne beskrivelse er nyttig viden for kontaktpædagogen, når hun/han skal lære barnet at kende.

Til hjemmebesøget aftales der nærmere omkring barnets indkøring og bl.a. besøg i Sommerlyst inden barnet starter.

 

Forældresamtaler

Der tilbydes en årlig forældersamtale i Sommerlyst med barnets kontaktpædagog.

Forældrene bliver tilbudt en 4. måneders samtale om barnets første tid i institutionen. Kontaktpædagogen orienterer forældrene om barnets trivsel og udvikling. Forældrene fortæller om, hvordan de har oplevet starten i institutionen og der aftales eventuelle planer for, hvordan barnet bedst kan støttes i sin videre udvikling.

Aktiviteter i vuggestuen

Dagen veksler mellem fri leg og planlagte aktiviteter indendørs og udendørs.

I den frie leg er vi opmærksomme på, at der skal være muligheder for både de stillesiddende aktiviteter og aktiviteter, der appellerer til at være fysisk aktiv.

Om formiddagen foregår de planlagte aktiviteter, som veksler mellem aktiviteter for hele gruppen eller i mindre grupper, indendørs eller på legepladsen.

Der er ture ud af huset, hvor vi går i mindre grupper og har klapvogne til de yngste børn. Turene går oftest til Kulturværftet, biblioteket, stranden, Øresundsakvariet, toget, færgerne eller kirkerne i Helsingør indre by. Enten er vi retur i Sommerlyst til frokost kl.11 eller også smører Trisse madpakker, som vi medbringer og spiser på turen.

Efter frokost, middagsluren og eftermiddagsmaden er der oftest fri leg på legepladsen indtil børnene igen hentes af mor/far.

Fødselsdage i vuggestuen

Når et barn har fødselsdag, fejrer vi det på den stue, hvor barnet er tilknyttet.

Fødselsdagsbarnet fejres med flag og sang sammen med de øvrige børn på stuen. Barnet får en collage med billeder fra vuggestuen. Forældrene er velkommen til at medbringe for eksempel frugt eller boller, som barnet kan dele ud på stuen til de øvrige børn.  

Mad i vuggestuen

Vuggestuens børn får tilbud om morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad i Sommerlyst.

Maden indkøbes, tilberedes og anrettes af vores køkkendame Trisse ud fra principper om sund, varieret og farverig kost. Til morgenmad og formiddagsmad serveres der grød, brød, mælk eller vand. Til frokost varierer menuen mellem kød, fisk, suppe med pasta, kartofler, ris eller grøntsager og vand til. Eftermiddagsmaden består af brød, frugt og vand.

Middagslur i vuggestuen

De yngste børn starter ofte med at sove i egen barnevogn, for at skabe tryghed. Når barnet er klar til det, sover hun/han i en krybbe i krybberummet.

De yngste vuggestuebørn sover på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, inden de i løbet af det første år sover en middagslur en gang dagligt.

Åbningstider

Mandag-torsdag
Kl. 06.45-17.30

Fredag
Kl. 06.45-16.45

Lukkedage